Nieuws | Heeft u al toestemming gegeven voor het elektronisch delen van uw medische gegevens?


Goede zorg begint met goede informatie.
Met uw toestemming kunnen huisartsen en apotheken een deel van uw medische gegevens met elkaar delen. Het gaat daarbij over informatie over uw gezondheidssituatie, die op dat moment van belang is. Bijvoorbeeld: welke gezondheidsproblemen heeft u? Welke medicijnen gebruikt u? En welke medicijnen mag u juist niet gebruiken? Bijvoorbeeld omdat u allergieën heeft.
Deze informatie is heel belangrijk voor goede zorg en kan zelfs van levensbelang zijn.

Daarom is het belangrijk dat uw zorgaanbieders medische gegevens over u met elkaar delen. Dat doen ze via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Maar alleen als u daar toestemming voor heeft gegeven. En alleen als het nodig is voor uw behandeling.

Het Landelijk Schakelpunt is een zorginfrastructuur: een netwerk waar zorgaanbieders op kunnen aansluiten. 
Via dit netwerk kunnen zij medische gegevens over hun patiënten raadplegen in elkaars systemen - 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Het Landelijk Schakelpunt is hiervoor speciaal ontwikkeld en beveiligd.

Het Landelijk Schakelpunt is geen database: er worden geen medische gegevens in opgeslagen. Die gegevens blijven gewoon staan in de dossiers bij uw huisarts en apotheek. Daar kunnen andere zorgaanbieders, via het Landelijk Schakelpunt, de belangrijkste informatie bekijken. Zie ook uitwisseling patiëntengegevens.

In deze folder kunt u meer informatie vinden over het Landelijk Schakelpunt.

U kunt op drie manieren toestemming regelen:
Optie 1: zeg het tegen uw huisarts en apotheek
Optie 2: geef hen een ingevuld toestemmingsformulier
Optie 3: regel het online op https://www.volgjezorg.nl/toestemming
Nieuws
Bedankt!
Bedankt!
Geplaatst: 23 maart 2020
Wij willen iedereen bedanken voor de lieve en hartverwarmende kaartjes. Tevens is onze dank groot voor de ontvangen beschermende middelen, zoals schorten en mondkapjes.

Lees meer
Nieuw nummer huisartsenpost (avond-nacht-weekend)
Nieuw nummer huisartsenpost (avond-nacht-weekend)
Geplaatst: 18 maart 2020
Vanaf 6 april 2020 verandert het telefoonnummer van de huisartsenpost. Het nummer wordt: 088 876 5151 (tegen lokaal tarief).

Lees meer
Het Coronavirus en hoe u uw huisarts kan helpen
Het Coronavirus en hoe u uw huisarts kan helpen
Geplaatst: 6 maart 2020
Er worden door onze overheid steeds verdergaande maatregelen genomen om het Coronavirus onder controle te krijgen. Er wordt daarbij een groot beroep gedaan op u als burger. Ook in de huisartsenpraktijk hebben wij uw hulp nodig! Hier staat wat u zelf kunt doen.

Lees meer