De praktijk | Coronavirus


Twijfelt u of u de huisarts of GGD moet bellen? 

Deze test van thuisarts.nl geeft u meteen informatie en advies.


Voor iedereen geldt: houd 1,5 meter afstand tot anderen en blijf thuis bij klachten.
Mensen met klachten (hoesten, niezen, keelpijn, loopneus, verhoging/koorts, benauwdheid of plotseling verlies van reuk en/of smaak) mogen niet naar buiten. Heeft u één van deze klachten? Maak dan een afspraak bij de GGD voor een test. Bel 0800-1202.
Mensen van 70 jaar of ouder en mensen met een kwetsbare gezondheid moeten extra voorzichtig zijn bij contact met anderen.

Dit zijn de nieuwe regels rondom zelftesten

 • Als je klachten hebt, mag je een zelftest doen. Je mag ook nog naar de GGD voor een test.
 • Valt de zelftest positief uit, dan moet je alsnog naar de GGD voor bevestiging van de uitslag.
 • Ook als de zelftest negatief is, moet je je aan de basisregels houden. Dus regelmatig handen wassen, niezen in je elleboog, geen handen schudden en afstand houden.
 • Houden de klachten nog langer aan? Worden ze erger of verlies je je reuk of smaak? Maak dan een testafspraak bij de GGD.
 • Heb je een kwetsbare gezondheid? Ga dan naar de GGD.
 • Contact gehad met een besmette persoon? Ook dan ga je naar de GGD


Wij blijven de normale huisartsenzorg bieden, maar hebben de praktijkvoering aangepast.

 • Kom niet zonder overleg naar de praktijk, ook niet voor recepten of verwijsbrieven. Stuur eerst een bericht via MijnGezondheid.net of bel de assistente. 
 • Overweeg of u uw hulpvraag ook digitaal kunt stellen. Stuur eventueel een foto mee. Ook dat kan via MijnGezondheid.net. Wij reageren elke dag.
 • Herhaal ook uw medicatie bij voorkeur via MijnGezondheid.net.
 • Wilt u de huisarts spreken dan kan dat ook telefonisch. De assistente maakt voor u de afspraak.
 • Als bellen of beeldbellen geen oplossing biedt bent u welkom op het gewone spreekuur, mits u niet verkouden bent.
 • Ook de afspraken bij onze praktijkondersteuners gaan gewoon door. De praktijkondersteuner neemt van te voren contact met u op of u naar het spreekuur kunt komen of dat het een telefonisch consult wordt. 
 • Als u voor een afspraak naar de praktijk moet komen, KOM ALLEEN. Dit om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt in de wachtkamer.
 • Wij vragen u om maximaal 5 minuten voor uw afspraak aanwezig te zijn. Als u eerder bent, wacht dan even buiten of in uw auto. Op deze manier voorkomen we dat onnodig veel mensen tegelijkertijd in de wachtruimte aanwezig zijn
 • Om uw en onze veiligheid te waarborgen stellen wij met ingang van woensdag 30 september 2020 het dragen van een mondkapje in onze praktijk voor alle medewerkers en patiënten vanaf 13 jaar verplicht. Het mondkapje dient u zelf mee te nemen en bij binnenkomst te dragen. Wanneer u zich niet houdt aan deze maatregel wordt u de toegang tot de praktijk geweigerd.

Bloedafname chronische zorg (jaarcontroles en kwartaalcontroles en controles voor de schildklier) weer opgestart. 

Bloedafname voor suikerziekte zijn sinds begin juni weer opgestart, vanaf 29 juni worden alle uitnodigingen voor bloedprikken voor chronische zorg weer verstuurd. 

Longfunctietesten zijn voorlopig nog niet mogelijk.
Uw praktijkondersteuner zal mogelijk een vragenlijst naar u mailen/sturen, wij vragen u om deze in te vullen en terug te sturen. Afhankelijk van de uitslag zal de praktijkondersteuner telefonisch contact met u opnemen. Heeft u veel last van de longen? Neem dan zelf contact met ons op. 

Denk na over behandeling bij corona. 
Informatie hierover kunt u vinden op thuisarts.nl. U kunt ook gebruik maken van de keuzehulp. De ingevulde gegevens kunt u downloaden en uitprinten om vervolgens met uw huisarts te bespreken.

Actuele informatie kunt u vinden op 
www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus en 
www.rivm.nl/coronavirus

Als allerlaatste.
Blijf alstublieft beleefd naar onze doktersassistenten en beantwoord hun vragen netjes en kordaat. Ook als u ongerust bent en u langer moeten wachten dan u van ons gewend bent. Wij, huisartsen, vertrouwen op onze doktersassistenten en vragen dat ook van u.


    


Nieuws en mededelingen
Doet u mee met het invullen van onze vragenlijst 'patiëntentevredenheid digitale zorg'?
Doet u mee met het invullen van onze vragenlijst 'patiëntentevredenheid digitale zorg'?
Geplaatst: 25 november 2022
Wij doen onderzoek naar de kwaliteit en bekendheid van de digitale mogelijkheden in de dienstverlening van de praktijk. Doet u mee?

Lees meer
Datum griepvaccinatie en pneumokokken vaccinatie bekend
Datum griepvaccinatie en pneumokokken vaccinatie bekend
Geplaatst: 8 oktober 2022
De herfst is ingetreden, dat betekent dat het weer bijna tijd is voor de jaarlijkse griepvaccinatie.

Lees meer
Wij zorgen ook online
Wij zorgen ook online
Geplaatst: 26 september 2022
We willen meer tijd voor onze patiënten en onze zorg beter maken. De druk op de zorg is hoog en onze lat ook. Daarom hebben we uw hulp nodig en dat is makkelijker dan u denkt. Goede zorg is namelijk óók digitaal dichtbij.

Lees meer